Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

donderdag 23 november 2017

HTTPS en het voordeel voor uw website

Webdsign

Door Wouter Verstuyf

Reeds geruime tijd bestaat het HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) protocol en het gebruik daarvan in uw website heeft alleen maar voordelen.

Toch zijn er nog talloze websites die geen gebruik maken van een SSL certificaat. Nochtans is het tegenwoordig aan te raden om talloze redenen. We sommen de belangrijkste graag even op voor u.

HTTPS zorgt voor een veilige verbinding

Zoals de term secure in de benaming reeds doet vermoeden zorgt HTTPS voor een veilige verbinding tussen uw bezoekers en de webserver. Op het moment dat uw website bezocht wordt zal er heel veel data getransfereerd worden tussen de computer van de bezoeker en de webserver waarop de website draait.

HTTPS zal ervoor zorgen dat al deze gegevens versleuteld getransfereerd worden, waardoor de gegevens veel veiliger zijn en minder kwetsbaar voor hackers of andere malafide praktijken.

HTTPS zal ervoor zorgen dat de gegevens tussen de computer van uw bezoeker en de webserver versleuteld getransfereerd worden.

Wanneer men spreekt over webshops, of bijvoorbeeld webformulieren waar men persoonlijke gegevens nalaat is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Hier komt HTTPS dus met een oplossing.

Krijg vertrouwen van uw bezoekers door HTTPS

Ook de ontwikkelaars van browsers zoals Firefox, Chrome, Internet Explorere, Safari,... gaan hierin mee en moedigen ontwikkelaars en website eigenaars aan om de HTTPS verbinding te configureren.

Ze kunnen dit uiteraard (nog niet) verplichten, maar zorgen er wel voor dat uw bezoekers op de hoogte gesteld worden als een website zonder HTTPS werkt. De websites die wel via HTTPS werken gaan ze net belonen, door dit goed kenbaar te maken aan de bezoeker.

Website met HTTPS-verbinding

Chrome zal bijvoorbeeld de melding veilig voor uw domeinnaam plaatsen. Geef toe, dit schept vertrouwen. Bekijken we een ander voorbeeld, zoals bijvoorbeeld het Nieuwsblad dan zien we het volgende.

Website zonder HTTPS

Het kenmerk veilig is verdwenen en vervangen door een informatieteken. Klik je daarop dan krijg een mooie boodschap te lezen die niet zo prettig is voor uw bezoekers. 

Opmerking:
De website van het Nieuwsblad is wel degelijk via https bereikbaar, echter hebben ze nog een beetje werk aan goede redirects... maar dat is voer voor een andere blogpost.

Google zal u belonen met betere posities

Browsers gaan dus het gebruik van HTTPS aanmoedigen, en dit zal alleen maar meer omgezet worden naar de praktijk. Nu blijft het bij een informatieteken, op termijn zal dit een rode waarschuwing worden.

Google gaat hierin nog een stap verder en zal websites die via HTTPS werken belonen door betere posities in de zoekresultaten. Dus ook om meer bezoekers op uw website te krijgen is het implementeren van een SSL certificaat een absolute winner.

Conclusie

Het gebruik van een SSL-certificaat, waardoor je de HTTPS-verbinding opzet, moedigen wijzelf alleen maar aan. Vandaar dat we alle nieuwe websites die we lanceren nu standaard voorzien van een HTTPS-verbinding via het certificaat let's encrypt. De kostprijs voor het opzetten hiervan zit inbegrepen in onze prijs voor hosting en ontwikkeling.

Let's encrypt is een gratis SSL-certificaat, met als doel alle websites te voorzien van een SSL-certificaat. Wenst u nog meer vertrouwen uit te stralen kan u ook kiezen voor betalende certificaten. Zo kan u zelfs uw bedrijfsnaam in het groen voor de domeinnaam plaatsen, wat voor nog meer uitstraling en vertrouwen zorgt.

Heeft uw website nog geen SSL-verbinding? Contacteer ons, we helpen u graag verder.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht