Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

donderdag 3 februari 2011

Een website zonder muis en toetsenbord?

Algemeen

Door Wouter Verstuyf

Met de lancering van de XBOX Kinect ging alweer een wereld open voor de gamers. Het komt er niet meer op aan wie het beste is met een joystick of een muis, maar wie het beste en het meest accuraat kan bewegen.

Gedaan met op een saaie bureaustoel te zitten en te zwoegen met de vele controls die moeten ingesteld worden op het toetsenbord en muis. Het gevoel dat je vingers langer moeten zijn omdat ze anders niet aan die bepaalde toets van slag of wapen reiken.XBOX Kinect

De WII gaf al een aanzet, de XBOX Kinect gaat verder. Benieuwd of dit zich ook gaat doortrekken naar webdesign. De technologie is nog nieuw en concrete gevallen zijn er nog niet maar je kan misschien al gaan dromen van de mogelijkheden.

Wat zou het geven als je de technologie, waarbij je via lichaamsbewegingen digitale interacties kan doen, zou combineren met touchscreens en 3D-omgevingen.

Zou je dan een website kunnen bedienen op dezelfde manier als de ongelooflijke computer waar de CSI-afleveringen soms mee gevuld zijn?

Surfen op een videogame console, in de toekomst wordt het mogelijk!Surfen op een videoconsole, in de toekomst wordt het mogelijk!

Zou je dan een product in een e-commerce website als het ware kunnen vastnemen met je handen en ergens kunnen "droppen"?

Ik ben benieuwd...

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht