Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

vrijdag 5 februari 2016

Website evolutie, ben je nog mee?

Webdsign

Door Wouter Verstuyf

Zoals bij alles evolueert ook het internet enorm snel. Waar we een 10-tal jaar geleden nog naar het vervelende geluid van een piepende modem moesten luisteren krijgen we nu overal gratis internet toegang.

Mensen staan op en gaan slapen met internet, en dat heeft ook zo zijn invloed op de manier waarop we het gaan gebruiken. Websites zijn enorm geƫvolueerd gedurende de voorbije jaren. Het is begonnen met een logo, tekst en een eenvoudige link. De websites vandaag gebruiken animaties, zijn voorzien van prachtige en grote afbeeldingen en vooral, zijn opgebouwd volgens responsive webdesign waardoor ze op alle mobiele toestellen goed worden weergegeven.

De mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm gestegen. Is uw website nog mee met zijn tijd?

Via de webiste van uxtimeline.com kan je de evolutie bekijken van een aantal heel bekende websites zoals mailchimp, vimeo, spotify, enz... opmerkelijk om te zien hoe vooral de laatste 5 jaar wordt ingespeeld op nieuwe technologieƫn, beschikbaarheid van grotere resoluties en soms ook strategische keuzes gemaakt worden. Mailchimp doet het tegenwoordig met een mimalistische homepagina voorzien van een eenvoudige animatie.

Optimaliseer uw website...

Ook webflow.be heeft ondertussen reeds zijn 4de remake achter de rug, en ook voor ons is het een volledige verandering, waar het bovendien hoogtijd voor was.
Hebt u een website maar is deze reeds enkele jaren oud, of voldoet deze niet meer aan de strenge verwachtingen van uw gebruikers? Laten we even samen kijken waar we u kunnen helpen.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht