Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

zondag 1 januari 2017

We springen 2017 binnen

Persoonlijk

Door Wouter Verstuyf

Een nieuw jaar, voor velen het moment om nieuwe voornemens te nemen. Meer sporten, gezonder eten,... de klassieke blijven ieder jaar terugkomen. Voor ons geen nieuwe voornemens, wel een grote sprong!

Webflow.be is opgericht in 2005 als bijberoep, na mijn studies voelde ik de kriebel van het ondernemen en wou ik iets "voor mezelf" doen. Zo geschiedde toen ik over de drempel van het unizo-kantoor stapte en mijn ondernemingsnummer aanvroeg.

Webflow.be is opgericht als een éénmanszaak vrijgesteld van BTW. De start om mijn passie uit te oefenen en toch nog een kleine euro zakgeld te hebben. Op dat moment had ik echter geen ambitie om van webflow een voltijdse activiteit te maken.

Logische sprongen

Je hoort het vaak: "Ik ben ook zo begonnen, in bijberoep, en voor je het weet groeit dat en hou je het niet meer tegen...".

Een 2-tal jaar na de start was er een eerste sprong, webflow groeide waardoor de vrijstellingsregel niet meer van toepassing kon zijn en ik me een boekhouder zocht om mijn kwartaalaangiftes door te geven. Een paperassenwinkel waar ik toen liever zo weinig mogelijk mee te maken had, ondertussen weet ik dat het ook belangrijk is om hier voldoende zicht op te hebben. Maar, het blijft een domein waar ik het soms hoor donderen, een goede boekhouder is geld waard!

Door goede mond-aan-mond reclame kwamen er hier en daar klanten bij, al bleef alles perfect combineerbaar met een full-time job. Het vraagt wat organisatie maar als je het werk graag doet gaat dit vanzelf. 

Vanaf 2010 begon de gedachte wel te spelen om de grote sprong te zetten en het statuut van werknemer vaarwel te zeggen, maar de vele vraagtekens hielden me tegen. Wat als er geen werk zou zijn? Hoe pak je alles aan? Wat als...

Door goede mond-aan-mond reclame kwamen er hier en daar klanten bij, al bleef alles perfect combineerbaar met een full-time job.

Ook al was de organisatie en discipline er, de projecten werden te groot om er een full-time job bij te nemen. Opnieuw een kleine sprong en mijn tijdskrediet (1/5) werd aangevraagd.

In samenwerking met vaste partners zoals Llama design, werken we ondertussen grote projecten uit. We willen al onze klanten, groot en klein, helpen met hun plaats op het internet. Volgens een eerlijk budget, maar altijd met de nodige drang om van elk project iets moois te maken. De schrik maakte plaats voor ambitie, weliswaar een gezonde ambitie.

Springen

2017 wordt uitdagend, webflow is niet langer een bijberoep maar kan zich nu voltijds concentreren op zijn klanten en projecten. Er komen een pak nieuwe projecten aan, en we luisteren ook graag naar u, er is nog plaats!

Wij hebben er zin in, een voornemen is het niet, een sprong des te meer, alhoewel... we hebben het voornemen om ons werk met dezelfde ambitie en goesting te doen als voorheen. We zijn er klaar voor, jullie ook?

Dan rest ons enkel nog om jullie allen een geweldig 2017 te wensen!

Happy newyear

Terug naar blogoverzicht

01

Reageer op dit bericht

Veel succes copain!