Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

vrijdag 12 juli 2013

Social media en SEO gaan meer dan ooit samen

De mensen die nog nooit van Facebook of Twitter gehoord hebben zijn tegenwoordig wel zeldzaam, voor de meeste gevallen wordt het gebruikt om foto's en gedachten te verspreiden. Maar social media, de noemer waar Facebook, Twitter en andere gelijkaardige kanalen onder vallen, wordt voor veel meer gebruikt. En misschien ook wel in dat gebied dat van toepassing is op u.

Er is een onderzoek gedaan naar 600 bedrijven waaraan de vraag gesteld werd of ze al dan niet succesvol bezig waren met SEO. Een 15-tal procent daarvan gaf als antwoord dat ze heel succesvol waren met SEO, en een 18 procent vertelde net het omgekeerde en gaf mee dat SEO voor hen niet werkte. Er werd met detail gekeken naar de resultaten en de verschillen werden blootgelegd...

Invloed van Social media

Uit het deel van de bedrijven dat aangaf niet succesvol te zijn met SEO, bleek ook dat ze helemaal niet aanwezig zijn of actief bezig zijn met social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Youtube, enz... De helft van de groep integreerde zelfs social media in het totaal niet.

Zie hieronder een grafische weergave van de resultaten. (bron van dit onderzoek : http://www.searchengineland.com)

Sociale media en SEO gaan meer dan ooit samen

En u?

Uit bovenstaande cijfers en bijhorende grafiek wordt het snel duidelijk dat een goede integratie van social media in uw website uiterst belangrijk is. Facebook gaat verder dan de vakantiefoto's en persoonlijke uitlatingen, het kan een belangrijke bron van klanten zijn.

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw bezoeker gemakkelijk uw artikelen en pagina's kan delen of leuk vinden op Twitter, Facebook en andere kanalen. Weet dat klanten via de kanalen op zoek gaan naar gegevens over uw bedrijf via allerlei wegen, we helpen u graag om uw social media kanalen op te bouwen.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht