Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

vrijdag 27 mei 2011

SEO-tip: domeinnaam met of zonder www

SEO

Door Wouter Verstuyf

Een volgende SEO-tip staat ook in direct verband met het probleem van duplicate content. Niet alleen de url's met en zonder slash kunnen voor duplicate content zorgen maar ook het volgende is een veel voorkomend probleem.

Je kent het wel, Google indexeert bepaalde websites zowel zonder de www. als met de www. bijvoorbeeld: http://webflow.be en http://www.webflow.be. Dit is twee keer dezelfde content en pagina dus krijgen we opnieuw te maken met het fenomeen duplicate content.

Google is your friend!Google is de meest gebruikte zoekmachine, we optimaliseren onze websites er dus ook maar beter voor.

Oplossing kan op verschillende manieren.

Een snelle manier is opnieuw gebruik te maken van een .htaccess bestand. Voeg volgende regels toe in je .htaccess bestand en alle inkomende links zonder www. zullen door een 301 (permanente redirect) verwijzen naar de correcte vorm, met www.

RewriteEngine On
 RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld\.com [NC]
 RewriteRule ^(.*)$ http://www.voorbeeld.com/$1 [L,R=301]

Een 2de mogelijkheid is het gebruik maken van Google Webmaster Tools. Eenmaal de site is toegevoegd kan er via Siteconfiguratie > Instellingen bepaald worden of je de url's met of zonder www wil laten indexeren.

Google Webmaster Tools

Opmerkingen? We horen ze graag!

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht