Google heeft onlangs aanbevelingen gepubliceerd voor mobiel webdesign, ze geven als het ware richtlijnen hoe Google het liefst mobiele websites te zien krijgt. Daarin komt het hot topic Responsive webdesign heel duidelijk naar voor.
Responsive websites worden hoog aangeschreven door Google als het gaat om mobiel webdesign. Ze hebben daar zo hun redenen voor, en eigenlijk zijn ze vrij vanzelfsprekend.
Wat is responsive webdesign?
Bij responsive webdesign zal de layout van de website zich aanpassen aan de beschikbare schermgrootte. Een computerscherm heeft meer ruimte dan een smartphone, het is net daar dat responsive webdesign komaf mee maakt.
Het zal ervoor zorgen dat de website zowel op een gewoon computerscherm als op een smartphone er goed uitziet, door de blokken te gaan herschikken en bepaalde stijlregels te gaan toepassen. De html en url blijven echter identiek, en daar geven we al een belangrijk punt aan.
Google heeft 3 mogelijkheden voor het ontwikkelen van een mobiele website:
- Een aparte versie voor website en mobiele website, dus aparte html, css en ook URL's.
- Een versie waarbij de URL's gelijk blijven maar de HTML en CSS verschillend.
- Websites die gebruik maken van responsive webdesign, waarbij de HTML en URL's gelijk blijven en enkel de CSS aanpassingen zal doorvoeren naargelang de beschikbare schermgrootte.
De laatste optie geniet dus de voorkeur van Google.
De URL's van de verschillende pagina's blijven uniek voor zowel desktop als mobiele versie van de website. Hierdoor kan er makkelijker gelinkt worden en kunnen de zoekmachines ook duidelijker en efficiënter indexeren. Gevaar voor duplicate content is er op deze werkwijze ook niet.
De volgende webflow-website zal zeker en vast responsive opgebouwd worden, ondertussen werken we het al uit voor klanten. Binnenkort zal u de eerste responsive website kunnen bekijken in ons portfolio.
Reageer op dit bericht