Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

maandag 18 januari 2016

Reageren met uw Facebook bedrijfspagina

Een interessante tip voor uw Facebook bedrijfspagina. Mogelijks hebt u het zelf al ondervonden, misschien ook niet en dan hopen we u van dienst te kunnen zijn met deze informatie. Het is perfect mogelijk om Facebook te gebruiken uit naam van uw bedrijfspagina.

Facebook profiel vs bedrijf

De personen zonder een Facebook profiel zijn ondertussen vrij zeldzaam, dus iedereen weet wel wat Facebook is en wat je er mee kan doen. Maar ook voor bedrijven is Facebook een interessante manier om uw bedrijf nog meer visibiliteit te geven.

Een pagina aanmaken op Facebook is heel eenvoudig, en wie kan dit beter uitleggen dan Facebook zelf? Meer info hieromtrent kan u vinden via de volgende link: https://www.facebook.com/help/364458366957655/

TIP: Denk er zeker aan een goede en passende profielfoto op te laden, alsook een mooie omslagfoto en vergeet zeker niet de informatie van uw bedrijf in te vullen zoals de beschrijving, openingsuren, locatie, enz...

Ook voor bedrijven is Facebook een interessante manier om uw bedrijf nog meer visibiliteit te geven.

Wanneer de pagina klaar is kan u beginnen met het delen van de pagina en uw persoonlijke vrienden uit te nodigen om deze leuk te vinden. We duimen alvast dat uw publiek snel groeit, probeer ze daarom ook te boeien met interessante berichten en nieuwtjes omtrent uw bedrijf.

Facebook gebruiken als bedrijf

Wanneer u ingelogd bent als beheerder van een pagina, kan u rechtsbovenaan op het kleine pijltje klikken en vervolgens kiezen voor "Facebook gebruiken als". Als alles goed is zou u daaronder de lijst van uw pagina's (waar u zelf als beheerder voor ingesteld bent) moeten vinden, selecteer de pagina die u wenst.

Facebook gebruiken als

U bent dus nu ingelogd met uw bedrijfspagina en kan nu Facebook op een gelijkaardige manier gebruiken als met uw standaard profiel. Wanneer u de homepagina bekijkt zal u berichten zien van pagina's die u als pagina ook leuk vindt.

Waarom zou je dit nu doen?

Het voordeel van deze manier van werken is dat u uw bedrijfspagina nog meer kenbaar kan maken. Doordat u pagina's zal liken en eventueel ook zal reageren op berichten van andere pagina's wordt uw bedrijfspagina steeds meer en meer verspreid. Andere Facebookgebruikers zien uw reacties en likes en kunnen doorklikken naar uw bedrijfspagina. Handig toch?

Hebt u hulp nodig voor het opzetten van een bedrijfspagina? Laat het ons weten.

Terug naar blogoverzicht

05

Reageer op dit bericht

hans

hans

hoe kan ik reageren met mijn bedrijfspagina van facebook op een gedeeld bericht. Ik kan daar niet kiezen met welk account ik wil reageren. Ik reageer automatich dan met mijn persoonlijke facebook

Dag Hans,

Bedankt voor uw bericht! U kan inderdaad enkel reageren als uw pagina, als u rechts onderaan het bericht de keuze hebt om van profiel te wijzigen naar uw pagina. Bij sommige berichten (zoals van uw vrienden) zal dit inderdaad niet lukken.

Groeten

Cathelijn

Cathelijn

Hoe kan ik als bedrijfspagina reageren in een groep? Ik beheer twee bedrijfspagina's en als ik op het knopje ''Communiceren als jezelf'' klink kan ik alleen switchen tussen mezelf en één vd twee bedrijfspagina's.

Hoe kan het dat die tweede er niet bij staat?

Wouter

Wouter

Dag Cathelijn

Vermoedelijk dien je hiervoor lid te zijn met uw pagina van deze groep.

Zoals bij alles past ook Facebook voortdurend zaken aan, het is dus goed mogelijk dat het ook helemaal niet mogelijk is.

Succes

Janneke

Janneke

Goedemiddag,

Kan het kloppen dat inmiddels deze optie (facebook gebruiken als..) niet meer zichtbaar is? Ik kom er in ieder geval niet mee verder..

Met vriendelijke groet,

Janneke