Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

zaterdag 25 oktober 2014

Online betalen met Mollie betaallink

Portfolio

Door Wouter Verstuyf

Sedert de opkomst van E-commerce op het internet gaan mensen sneller achter de computer zitten alvorens ze in de auto stappen om naar de elektrozaak te gaan. Websites als coolblue.be hebben het online koopgedrag aangepast, mensen hebben geen schrik meer om duurdere elektronische toestellen toch online te gaan kopen. (N.B. ook ondergetekende, of is het mijn bankrekening?, is een trouwe klant van websites als coolblue...)

Omtrent het online betalen zijn er uiteraard talloze opties. Er kan een volledig betaalsysteem geïntegreerd worden zoals ogone en paypal waar betaald kan worden via bancontact, visa,... Deze systemen zijn zeker gekend, scheppen vertrouwen en hebben hun diensten uiteraard ook bewezen.

Voor de websites deeleenkoe.be en deeleenvarken.be was men ook op zoek naar een online betaalsysteem. Het manueel verwerken van de bestellingen via bankoverschrijving vraagt tijd, en een online betaling maakt deze procedure toch al een stuk eenvoudiger. Bij de keuze van de betaalpartner moet er uiteraard ook rekening gehouden worden met de kosten die verbonden zijn aan een transactie.

Ogone en paypal zijn de meest gekende betaaldiensten, waardoor ze vertrouwd en veilig overkomen. En dat zijn net 2 belangrijke succesfactoren voor het maken van een goede webshop.

De interface van Ogone is het meest gekend maar de prijs/transactie ligt dan ook hoger. Er wordt een transactiekost (vaste kost) gerekend, alsook eventueel een percentage van het te betalen bedrag.

Ook mobiel wordt steeds meer en meer online gekocht! Ook mobiel wordt steeds meer en meer online gekocht!

Veel hangt af van de waarde van uw product. Er moet goed nagedacht worden over de gemiddelde prijs die betaald dient te worden en de kosten die hieraan verbonden zijn door uw betaalpartner.

Voor de eerder genoemde websites is de keuze gevallen op de Nederlandse betaaldienst mollie.nl, en hebben we gebruik gemaakt van hun online betaallink. Via de API van Mollie is het mogelijk om vanuit de website een "call" te doen en zo een betaallink te genereren. Deze link kan men dan via email doorsturen naar de gebruiker, die de betaling dan veilig en correct kan uitvoeren. Minder gekend dan Ogone en Paypal, maar zeker een waardig alternatief!

Even technisch

De betaallink vraagt een aantal parameters om deze aan te vragen. Uiteraard moeten we een bepaald bedrag meegeven (in eurocenten), en een beschrijving (mededeling). Een voorbeeld van een dergelijke call is hieronder te vinden:

https://www.mollie.nl/xml/ideal?a=create-link&partnerid=[uw partner id]&amount=[amount]&description=[omschrijving]&profile_key=[profiel key]

Meer uitleg omtrent deze link kan u vinden via de volgende pagina: Mollie betaallink aanmaken. De api call kan men uitvoeren met cURL, simplexml_load_file,...

Doorsturen en wachten op de veilige betaling

Via bovenstaand technisch vernuft krijgt men als eigenaar van een webshop een unieke betaallink terug per transactie. Deze link kan men bijgevolg mailen naar de online koper. Verder kan men bij mollie kiezen tussen verschillende betaalmogelijkheden (VISA, Mister Cash,...). Na het bezoeken van de betaallink zal de gebruiker een overzicht krijgen van zijn betaling (bedrag / mededeling) en kan men ook de gewenste betaalmethode kiezen.

De verdere stappen zijn zoals een gekende online betaling, alles verloopt via de veilige verbinding met Mollie, en als eigenaar van de webshop is het wachten tot het bedrag op de rekening staat. Via de website van Mollie is het mogelijk uw betalingen op te volgen, zie je een openstaand tegoed (via uitbetaling krijg je de inkomsten, transactiekosten worden automatisch verrekend) en uiteraard worden nieuwe aankopen via email gecommuniceerd.

Wanneer een betaling is voldaan zal de gebruiker naar een, door de webshopeigenaar zelf in te stellen, url worden gebracht. Zo zal men dus terug op de webshop komen waar men online gekocht heeft, met een melding dat de betaling geslaagd is.

Samenvatting

Mollie is een handig, veilig en vrij eenvoudig betaalmiddel om online betalingen mee te verrichten. De support afdeling is vlot en goed bereikbaar bij het implementeren van het platform, en kan u ook technisch ondersteunen waar nodig.

Ben je van plan iets online te verkopen, laat het ons weten en we gaan op zoek naar de goede betaalpartner.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht