Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

donderdag 30 augustus 2018

Invloed van server locatie op SEO

Webhosting

Door Wouter Verstuyf

Er zijn talloze factoren die een invloed hebben op SEO, de ene al wat meer doorslaggevend dan de andere. Iets wat veel mensen vergeten maar ook de hosting heeft een belangrijke invloed op uw posities in de zoekmachines.

Wanneer we spreken over hosting hebben we het over de server (computer) waarop uw website geplaatst is en die dag en nacht bereikbaar is via het internet. Deze server zal uw website aanbieden op het moment dat iemand uw domeinnaam intikt, of via de zoekresultaten op uw website terechtkomt. Zo, dat is dan uitgeklaard :)

Het land waar uw server gelokaliseerd is in functie van SEO

Hosting hoef je niet noodzakelijk om de hoek aan te kopen, het is perfect mogelijk om een server te huren over de plas en uw website van daar aan te bieden aan Belgische bezoekers. Er zijn immers talloze vrij goedkope leveranciers van webhosting te vinden op het internet, dus waarom niet? Opgepast...

Er zijn 2 belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste hosting. De eerste en de belangrijkste is de performantie. Het is logisch als een website op een server in Amerika staat dat dit enige vertraging kan veroorzaken voor uw bezoekers. Logisch is het niet?

Daarnaast is de geografische ligging van uw server ook niet onbelangrijk. Zo zal Google altijd trachten de meest relevante zoekresultaten aan te bieden aan de gebruiker. Vb: Zoek je een pretpark in België dan zullen de Efteling, Walibi, Bellewaerde,... bovenaan komen te staan. Google weet immers dat er gezocht wordt vanuit België en gaat er dan ook vanuit dat Belgische pretparken de meest relevante zijn.

Manuele instellingen

Gebruikers kunnen hun land ook instellen via Google, om zo de zoekresultaten uit een specifiek land eerst te krijgen. Uiteraard zal dit dan het standaard gedrag van Google overschrijven.

Conclusie

Enerzijds is de locatie van uw server dus belangrijk in functie van snelheid en gebruikerservaring voor de bezoeker, anderzijds is het niet belangrijk omdat de eigenaar van de website via Webmaster tools, of door gebruik te maken van meerdere domeinnamen, perfect het doelpubliek kan instellen.

Toch adviseren we om met een betrouwbare partner, met goede support, samen te werken. Al jaren zijn we reseller van Combell, en nog steeds slapen wij, en ook onze klanten, op onze beide oren.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht