Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

vrijdag 27 februari 2015

Git autocomplete, krijg het aan de praat op mac

Git?

Als versioneringssysteem gebruiken wij het populaire git. Het maakt het makkelijk om over diverse toestellen en gebruikers altijd de laatste versie van de code te hebben, zonder hierbij fouten te maken. Daarnaast kunnen we altijd terugkeren naar vorige versies van bestanden, om zo eventuele fouten te herstellen.

Het is ook mogelijk om verschillende secties (branches) aan te maken, zodat het mogelijk is om de ontwikkeling van een website in aparte delen te trekken.

Autocomplete

Iedereen die Git gebruikt weet dat er wel wat tikwerk in de terminal komt bij kijken, een autocomplete is daarin bijzonder handig. Door het ingeven van de eerste letters van een commando of branch en vervolgens op [TAB] te drukken zal de rest van het commando automatisch aangevuld worden. Handig toch?

Installeren (MAC)

1. Download het git-completion.bash script en plaats het in de home directory

curl https://raw.githubusercontent.com/git/git/master/contrib/completion/git-completion.bash -o ~/.git-completion.bash

2. Vervolgens dienen we een kleine aanpassing te maken in ons .bash_profile script. Plaats onderstaande regels erbij, het doet niks meer dan het activeren van autocomplete indien het script voorhanden is.

if [ -f ~/.git-completion.bash ]; then
  . ~/.git-completion.bash
fi

Testen

Open een nieuw terminal venster en ga naar een git repo. Start met het intikken van git, daarna een spatie en druk op [TAB].

Git autocomplete testing

Meer hoef je niet te doen om je vingers en toetsenbord wat te sparen. Het werkt snel en makkelijk!

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht