Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

dinsdag 21 januari 2014

Fork CMS events module

Fork CMS

Door Wouter Verstuyf

Sedert een tijdje hebben we ons eigen CMS vaarwel gezegd (toch met een klein beetje pijn in het hart...), en dit ingeruild voor het open-source Fork CMS, waar we achteraf gezien helemaal geen spijt van hebben. Verandering van CMS wil ook zeggen dat eerder gebruikte functionaliteiten opnieuw gebouwd moeten worden, tenzij ze uiteraard reeds beschikbaar zijn.

Open-source op zijn beurt betekent dan weer dat je veel uit de gemeenschap kan gebruiken, maar, indien mogelijk ook altijd iets mag teruggeven. Dus bij deze, we zijn blij met onze eerste bijdrage tot de Fork CMS community.

Events module

We werken momenteel hard aan een nieuwe website waarin een kalender moet verwerkt worden. Uiteraard kan dit op verschillende manieren opgebouwd worden, en een eenvoudige oplijsting met de evenementen opgedeeld in categorie├źn kan al snel gegenereerd worden door de module maker.

Hier was echter wat extra functionaliteit nodig, daar de weergave van de evenementen in een echt kalenderoverzicht moest beschikbaar zijn, denk maar even aan uw favoriete emailprogramma die ongetwijfeld zo een agendaoverzicht heeft. De categorie├źn van de verschillende evenementen moesten voorgesteld worden adhv een kleur, en een evenement heeft een begin- en einddatum.

Daarnaast was het een vereiste om makkelijk en snel te kunnen navigeren door verschillende maanden van een jaar, en moest er ook snel naar een ander jaar geschakeld kunnen worden.

Downloaden via Fork CMS

De module is vrij te gebruiken en kan gedownload worden via de website van Fork CMS. Uiteraard zijn ontwikkelaars onder jullie vrij me te helpen met het uitbreiden van de module, te bereiken via Github.

Het resultaat

Het resultaat van bovenstaande ziet u in onderstaande screenshot, binnenkort kan u de afgewerkte website bewonderen in ons portfolio en kan u zelf even de kalender testen.

 

Fork cms events module

Feedback mag uiteraard altijd en is van harte welkom.

Deze module werd gestart van een repository op github waar ik nu het bestaan niet meer van kan terugvinden. De "founder" mag zich altijd kenbaar maken.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht