Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

donderdag 27 oktober 2011

Een contactformulier op uw website? Enkele tips!

Natuurlijk wens je als verkoper of bedrijfsleider altijd zoveel mogelijk gegevens van uw prospecten of klanten ter uwer beschikking te hebben. Toch dien je voorzichtig te zijn met het aantal gegevens die online gevraagd worden in formulieren. Het risico op afhaken vergroot immers.

Naam, voornaam, e-mailadres, telefoonnummer en misschien ook de adresgegevens zijn zaken die te veel gevraagd worden bij contactformulieren en zorgen ervoor dat de gebruiker even gaat zuchten. In veel gevallen gaat het alleen over een aanvraag voor informatie en dan is het misschien niet nodig al deze gegevens verplicht te laten invullen.

Vraag enkel wat echt nodig is...

Als je even nadenkt kan je al veel gegevens afleiden uit een e-mailadres. Een e-mailadres is dikwijls verbonden aan een bedrijfswebsite, vb info@webflow.be.

En niet dat wat je zelf kan afleiden...

Aan de hand van het e-mailadres is het dus direct mogelijk om de bedrijfswebsite af te leiden. Daarnaast bevat een e-mailadres veelal een achternaam of voornaam, of misschien wel de volledige naam gescheiden door een punt. Dus ook 2 invulvelden voor achternaam en voornaam kunnen we beperken tot 1 invulveld, nl. naam.

Voorzie een vrij tekstveld waar de gebruiker zijn vraag in kwijt kan, en vraag enkel de noodzakelijke contactgegevens. De overige zaken zal de gebruiker, indien hij dit wenst, zeker invullen in het vrije tekstveld.

Een telefoonnummer is uiteraard handig om over te beschikken, maar wees niet te hebberig en laat ook daar de keuze aan de gebruiker over. 

Wenst de gebruiker opgebeld te worden, dan zal die zijn telefoonnummer toevoegen aan het tekstveld "uw vraag" of "uw boodschap". Een niet verplicht tekstveld zou hier nog een uitzondering kunnen zijn, al schrikt dit meer af dan het vragen van een e-mailadres.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht