Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

donderdag 10 november 2016

E-commerce beurs in Kortrijk

E-commerce

Door Wouter Verstuyf

Afgelopen week was het opnieuw tijd voor de jaarlijkse E-commerce beurs in Kortrijk. Vele webbouwers van e-commerce systemen, alsook vele ondernemers komen naar deze beurs om tips en tricks op te doen met maar 1 doel. Hoe maak ik van mijn webshop een succes?

De beurs is gratis en het loont zeker de moeite om eens binnen te springen. Centraal in de zaal kan je een grote stand van unizo vinden, en van daaruit vertrekken verschillende gangen met de standjes van bedrijven die op één of andere manier betrokken zijn bij e-commerce.

Dit zijn uiteraard een groot pak webbouwers, maar ook partners voor het integreren van online betalingen, transportbedrijven, ... men kan ze daar allemaal terugvinden en concrete vragen stellen. Alles stond wel vrij dicht op elkaar gepakt, de standjes waren eerder klein maar de schat aan informatie des te groter.

Tussen de standjes door genoten we van de frisdrank, en uiteraard ook van de lekkere appeltaart. Na wat gesprekken met partners en ook klanten, waren we klaar om een aantal sessies mee te volgen. Feweb (http://www.feweb.be/), waar we trouwens ook lid van zijn, gaf een sessie omtrent de kostprijs van een webshop. Veel potentiële ondernemers in e-commerce, maar ook webbouwers waren van de partij.

Vele webbouwers van e-commerce systemen, alsook vele ondernemers komen naar deze beurs om tips en tricks op te doen met maar 1 doel. Hoe maak ik van mijn webshop een succes?

Zo een webshop, hoeveel kost dat nu eigenlijk? Een vraag die vooral op de lippen van de e-commerce ondernemers lag. Betaal ik niet te veel? Of betaal ik misschien wat te weinig om echt goede resultaten te boeken? Feweb gaf een antwoord in een boeiende sessie.

Daarnaast was er ook een panelgesprek over e-commerce en food, het online verkopen van voedingswaren. Daarvoor waren er 3 ondernemers uitgenodigd, waarvan de oprichters van bakkersonline, foodbag en ook deeleenkoe.be van de partij waren. Trots als een gieter zaten we eveneens in de zaal, want met deeleenkoe.be hebben we een trouwe klant in de e-commerce, met ondertussen al 4 e-commerce websites (koopeenkip.be, deeleenvarken.be en barbecuebox.be). Een heel sterk en misschien ook wel apart concept, maar enorm succesvol.

deeleenkoe.be op de E-commerce beurs in KortrijkDeeleenkoe.be op de E-commerce beurs in Kortrijk

Er werd gesproken over hun visie en vanwaar het idee kwam maar ook over de logistieke zaken die bij een e-commerce verhaal horen, en zeker in de food-sector. Hoe zorgen we dat de producten (voedingswaren, vlees, groenten,...) gezond en wel tot bij de klanten geraken? Hoe wordt de kwaliteit gegarandeerd? Een interessant gesprek die nog maar eens duidelijk maakt dat e-commerce aan het boomen is.

De tijd van drummen in winkelstraten en wachten aan de kassa wordt vervangen door online winkelen vanuit de zetel. E-commerce is enorm populair geworden!

Het was een interessante namiddag, met veel ideën om onze klanten een nog betere webshop aan te bieden gingen we tevreden naar huis. We zijn klaar voor volgend jaar!

Ook geïnteresseerd in een webshop? Contacteer ons en we bespreken uw plannen.

Terug naar blogoverzicht

02

Reageer op dit bericht

Interessante kijk op webshops! Zelf nog getwijfeld om naar de beurs te gaan maar achteraf dik spijt van dat ik niet ben geweest. E-commerce is heel populair, tegenwoordig heeft iedereen een webshop maar deze moet natuurlijk goed draaien.

Dag Amy. Bedankt voor uw bericht. Dat was het zeker! Volgend jaar een nieuwe kans ;)