Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

dinsdag 1 maart 2016

De nieuwe like button en Facebook canvas

Facebook heeft een nieuwe manier van campagne voeren voor mobiele toestellen in het leven geroepen, nl. Facebook Canvas. Een full-screen campagne die adverteerders de mogelijkheid biedt hun merk of product nog beter in de kijker te plaatsen.

Een krachtig speeltje waarbij de campagne nog meer visibiliteit kan krijgen. Benieuwd of er ook resultaten mee geboekt gaan worden!

Maar eerst de nieuwe like button...

Vorige week werd ook de nieuwe like button van Facebook gelanceerd. Tot op heden kon je enkel iets "leuk" vinden, nu kan je ook duidelijk maken dat je bepaalde berichten net niet leuk vindt, of mogelijks droevige berichten voorzien van een huilend gezichtje. Het is allemaal mogelijk met de nieuwe button die nu ook bijpassende smileys mogelijk maakt.

Facebook likeDe nieuwe Facebook like (giphy.com)

Ondertussen zijn de smileys ook in ons land actief, dus voor moest je ze nog niet gezien hebben, kijk eens naar je Facebook tijdlijn en probeer ze uit.

Facebook canvas

Een andere nieuwigheid is dus de Facebook Canvas, die adverteerders de mogelijkheid biedt om hun merk of product op een andere manier te presenteren.

Via Facebook (en ook andere sociale media) kan je voor een bepaald budget advertenties plaatsen, je hebt ze misschien al gezien op onze eigen Facebook pagina. Het is een eenvoudige (en goedkope) manier om snel vele internet gebruikers te bereiken. Je kan kiezen tot welke leeftijd je de advertentie wil beperken, en zelfs ook tot welke regio.

Via handige acties (pagina leuk vinden, contact opnemen,...) geef je de bezoekers de mogelijkheid om snel in contact te komen met uw product.

Voor Facebook is het uiteraard een gigantische bron van inkomsten, en ze hebben nu een nieuwe soort van campagne gelanceerd. De Facebook Canvas is een full screen campagne, die de adverteerder in staat stelt een advertentie te maken met afbeeldingen, video's, ... en gepaste CTA's. (call-to-action)

Onderstaand voorbeeldje duidelijk hoe zo een canvas advertentie werkt:

Facebook CanvasFacebook Canvas

Wil je nog meer informatie en alle mogelijkheden ontdekken van Facebook Canvas, lees even het volgende artikel: https://www.facebook.com/business/news/introducing-canvas of https://canvas.facebook.com/

Of vraag het ons gewoon...

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht