Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

zondag 9 februari 2014

Content blocks met wrapper en CSS

Fork CMS

Door Wouter Verstuyf

Standaard wordt Fork CMS voorzien van een content_blocks module. Met deze module is het mogelijk inhoudsblokken aan te maken die bijgevolg aan de verschillende pagina's kunnen gekoppeld worden.

Deze inhoudsblokken worden gebruikt voor CTA's en andere tekstuele informatie weer te geven op de pagina's. Je kan het zien als herbruikbare tekstblokken over verschillende pagina's heen. Deze widgets worden standaard niet voorzien van een wrapper of CSS klasse, ze worden weergegeven zoals ze in de editor aangemaakt zijn.

Een kleine tweak...

Het leek ons handig om de mogelijkheid te hebben een wrapper en CSS klasse aan deze inhoudsblokken toe te kennen. Zo kunnen bepaalde inhoudsblokken een andere CSS-opmaak krijgen om ze van elkaar te onderscheiden. Denk maar aan een CTA voor contactopname, graag heb je die in een opvallende kleur zodat bezoekers van websites direct hun weg naar het contactformulier vinden.

Daarnaast is er ook de keuze om een bepaalde wrapper aan de inhoudsblok te koppelen. Er is keuze tussen div, section en aside. Op deze manier kunnen we onze structuur van de pagina ook semantisch correct opbouwen.

Een kleine aanpassing maakt dit mogelijk. De update van deze module is vrij te gebruiken van Github.

Download de update van Github.

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht