Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Lees meer

maandag 10 maart 2014

Beheer je google fonts met SkyFonts

Cmsflow

Door Wouter Verstuyf

De tool is ontwikkeld door Monotype, en was in eerste instantie gemaakt om betalende lettertypes uit te testen. Je kon ze downloaden via de tool en voor een bepaalde tijd gebruiken, om te zien wat het resultaat is in print of website designs.

De tool zorgt ervoor dat het geselecteerde lettertype beschikbaar is in al uw programma's, nadat de tijd van gebruik verlopen is zal de tool deze automatisch terug verwijderen.

Google Fonts

Velen gebruiken Google Fonts voor het gebruiken van lettertypes in websites. De fonts bevinden zich op de servers van Google en via een stukje code kan je die gebruiken in websites.

Uiteraard werkt dit enkel in een browser, lokale programma's hebben deze lettertypes niet. En daar komt Skyfonts nu net op de proppen.

Om lettertypes te gebruiken in een grafisch programma zoals Photoshop, dient het lettertype op uw pc geïnstalleerd te zijn. Monotype heeft de tool echter nu opengesteld zodat deze samenwerkt met Google Fonts.

Op de volgende pagina kan u alle uitleg vinden:

http://www.fonts.com/web-fonts/google

Het programma zal een service starten, die op de achtergrond van uw computer zal draaien, en die de geïnstalleerde lettertypes beschikbaar zal maken op uw computer. Deze worden automatisch bijgewerkt indien er nieuwe karakters of wijzigingen zijn. De tool zal er dus ook voor zorgen dat de geïnstalleerde fonts in alle programma's op uw computer beschikbaar zijn.

Via de website van skyfonts is het mogelijk het gewenste font op te zoeken en toe te voegen aan de Skyfonts tool op uw computer:

Skyfonts - Selecteer font

Een handige tool, en niet te missen voor website bouwers!

 

Terug naar blogoverzicht

0

Reageer op dit bericht